Zamieszczone przez lilo
[O2] BXE, szklanki, popychacze, wałek rozrządu
Zwiń
X
-
A o jakim zużyciu tu piszemy?? O wytarciu miejsca styku popychaczy z krzywką z wałkiem. A co ma to to przycinania się?? Popychacz chodzi w prowadnicy i tam nie ma co się przycinać.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
-
AdamB,
A no widzisz właśnie że ma , bo to nie są tylko wytarcia , z tego co piszesz wnioskuję że nigdy takiego uszkodzonego popychacza nie trzymałeś w ręku .
A więc te okrągłe ślady na popychaczach w rzeczywistości są to wgłębienia i to właśnie ma bardzo duży wpływ na prawidłową pracę szklanek .Daniel
Komentarz
-
lilo, dobra, bo ta dyskusja do niczego nie prowadzi.
PS. Widziałem trzymałem ale nie swoje, widziałem u siebie jak wyglądają wiec dajmy już spokój z tym przycinaniem się.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
Poczytaj sobie na różnych forach sporo o tym się piszeZamieszczone przez AdamBdajmy już spokój z tym przycinaniem sięDaniel
Komentarz
-
W związku z tym, że jestem laikiem mechanicznym, może ktoś przedstawić schemat, jak to wygląda, działa i gdzie jest te wszystkie, popychacze, panewki, szklanki, korbowody itd. itp.
Robię aktualnie rozrząd i podpytałem mechanika czy warto w to zaglądać, ale powiedział, że niema sensu, bo silnik używany 1500-2000 i szkoda roboty, obstawiam, że tak powiedział, bo nie chciałoby mu się tego robić. Co wypadałoby sprawdzić przy 200 000 w BXE, ale łopatologicznie mega poproszę
Mechanik powiedział, że w BXE najczęściej korbowody bokiem wychodzą. Co jest tego przyczyną? Proszę o wyrozumiałość, za moje pytania
Komentarz
-
Przyczyną jest śruba zaznaczona na rysunkuZamieszczone przez natashMechanik powiedział, że w BXE najczęściej korbowody bokiem wychodzą. Co jest tego przyczyną?
Która po prostu "puszcza"
Komentarz
-
Raczej najczęściej to te nieszczęsne popychacze a nie korbowody .Zamieszczone przez natashBXE najczęściej korbowody bokiem wychodzą
Aby sprawdzić w jakim stanie są popychacze konieczne jest wymontowanie wałka rozrządu .Daniel
Komentarz
-
A może ktoś jeszcze wrzucić filmik jak to słychać, gdy jest na wykończeniu?
Fajnie jakby ktoś wrzucił jakiś rysunek, to bym sobie chętnie obejrzał jak to jest poskładane i jak działa, bo narazie dla mnie to puste słowa :P
[ Dodano: Sob 04 Lut, 12 22:04 ]
Czy to jest dobry rysunek?
[ Dodano: Sob 04 Lut, 12 22:15 ]
Co by się stało, jakby rozrząd przestawił się bardziej niż o 2 zęby? Ludzie piszą o sprawdzeniu kompresji itd. itp. co i jak sprawdzić, aby mieć pewność, że wszystko jest ok, po takim wybryku natury?
Komentarz
-
abstinent - klekot jak to klekot kibla :P
Żartuje, słychać takie typowe rzężenie :diabelski_usmiech
Komentarz
-
natash tak to wygląda w przybliżeniu , fotki mojej głowicyDaniel
Komentarz
-
-
-
A wrzucie jakiś filmik, jak te osprzęty dogorywają, z tego co rozumiem, jest to metaliczny dźwięk. Pewnie w 100km się to nie sypię i jak zacznie hałasować, można zacząć działać?
Komentarz
-
ja masz wytarte krzywki i popychacze, to przede wszystkim masz szarpanie
przy przyśpieszaniu, ogólnie jest takie szarpanie motorowni
do tego czarny dym z niespalonego paliwa
a dźwięk to takie uderzenia, rzężenie, same brzydkie dzwięki :szeroki_usmiech->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz
-
krzynol, lilo, to jeszcze wstawcie link do poprawnie działającego silnika.
Bo na tym to oprócz stukania popychaczy które ewidentnie słychać coś po dodaniu gazu to jeszcze nie gra??Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
Mój działa poprawnie :diabelski_usmiechZamieszczone przez AdamBkrzynol, lilo, to jeszcze wstawcie link do poprawnie działającego silnika.
Komentarz
-
trochę przypomnę temat , 2 dni temu oglądałem BXF :szeroki_usmiech z Seata, przebieg około 80kkm z dodatkową dziurą wentylacyjną
serwis na czas co 15kkm, kierowca osoba starsza, pewnie 1900rpm i zmiana biegu (ale to tylko przypuszczenia), reszty szczegółów nie dopytywałem bo i po co się stresować.
O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
lilo, czemu nie
[ Dodano: Pią 09 Mar, 12 18:13 ]
Chyba BXE, bo BXF to były chyba 90KM 1.9TDI.Zamieszczone przez lorutrochę przypomnę temat , 2 dni temu oglądałem BXF :szeroki_usmiech z SeataOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
Bo jak znam życie to mnie to dopadnie pierwszego :evil:Zamieszczone przez AdamBlilo, czemu nieDaniel
Komentarz
-
lilo, nie przesadzaj, nie wiem jak Ty ale ja ciesze się jazdą i nie myślę o takich sprawach jak te. Zwróć uwagę, że 1.9TDI w cholerę i jeszcze trochę w czterech markach i jakoś nie wychodzą korbowody w każdym.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
I tak trzymajZamieszczone przez liloAdamB, staram się nie myśleć
Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz

Komentarz